Denizli'de depreme karşı bina yapı güçlendirme alanında hizmetler sunan firmamız, inşaat sağlığının doğrudan insan sağlığı ile ilişkisini kabul etmektedir. Sağlıklı ve dayanıklı binalar, insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu yaşanan ağır depremlerle göstermiştir.
Çevremizdeki her yapıda mutlaka bir insan faktörü yaşamını sürdürmektedir. Konutlar, mağazalar, ofisler veya fabrikalar... 7/24 yaşamın devam ettiği kentlerde yaşam yapılar içerisinde devam etmektedir. Binaların depreme karşı dayanıklılığının sağlanması, deprem testlerinin uygulanması ve gerektiğinde uygun bina güçlendirme teknikleri ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir.
Denizli'de güçlendirme uygulamaları konusunda da bu nedenle kullanıcılar araştırmalar yapılmaktadır. Bu tür güçlendirme çeşitlerinin aslında türlerinin bulunduğunu ve uygun olanının seçilip ona göre değerlendirmelerin yapılabileceğini belirtebilmek mümkündür. Yani tek bir çeşitten oluşmamakta olup farklı farklı uygulama yöntemlerinin kullanılarak onarım ve güçlendirme çalışmalarının gerçekleştirildiği görülmektedir.
Bina güçlendirme ve bina güçlendirme çeşitleri gibi kavramlar genellikle kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmektedir. Depreme karşı dayanıklı yapıların oluşumunda yapılacak güçlendirme çalışmaları; betonarme güçlendirme, çelik konstrüksiyon ile güçlendirme, karbon elyaf ile güçlendirme şeklinde üç farklı şekilde incelenebilmektedir.
Bina güçlendirme uygulamalarında birinci amaç binanın can kaybına neden olmayacak şekilde ayakta kalmasını sağlamaktır. Özellikle eski binalarda "binayı yık - yeniden yap" kavramı mülk sahipleri için oldukça ağır maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu maliyetleri karşılayamayacak duruma olan bina sahipleri için bina güçlendirme sistemleri hayat kurtarıcı olabilmekte.
Onarım ve güçlendirme sistemleri konusunda uygulanma amacı ise hem binalarda hem de diğer maddelerin gerçekleştirilecek olan onarımları ve güçlendirmelerinde benzerlik göstermektedir. Bu tür işlemler genel olarak beton yapılarda oluşumun sonrasında meydana gelebilecek olan kırılma, çatlama, dökülme, hasar görme, değişme gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile gerçekleştirilen bir durumdur.