Çeşitli nedenlerle binalarda gerçekleşen hasarların düzeltilmesi veya hasarsız yapının olası risklere karşı daha dayanıklı hale getirilmesine yapı güçlendirme denir. Yapı güçlendirme uygulamaları binanın durumuna göre farklılık gösterir. Denizli yapı güçlendirme uygulamalarımızda binanın ön raporlamasını ve uygun güçlendirme seçimini gerçekleştirerek ilerleme sağlamaktayız.
Yapı güçlendirme uygulamalarının uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesi bu noktada önem kazanmaktadır. Doğru uygulama yönteminin seçilmesi, uzman ekipler tarafından özenle uygulanması yapı güçlendirme projesinin kalitesini ve verimliliğini etkiler. Bilgi sahibi olmayan biri tarafından yapılan güçlendirme işlemi, başarısızlıkla sonuçlanabilir. Kısa süre sonra sorunlara ve büyük problemlere sebebiyet verecektir.
Yapı güçlendirme tekniğinde en çok kullanılan yapı elemanları çelik, beton ve karbon fiber malzemedir. Kolonların güçlendirilmesi başta olmak üzere pek çok alanda mühendisin seçimine bağlı olarak malzemeler güçlendirme amaçlı olarak kullanılabilir. Beton bu malzemeler içerisinde en çok kullanılan güçlendirme elemanıdır. Maliyeti ve uygulama kolaylığı betonu yapı güçlendirme elemanları arasında ilk sıraya getirmiştir.
Denizli bina güçlendirme çalışmalarımızı, bir bina güçlendirme projesi çerçevesinde uzman inşaat mühendisi ekiplerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Yapı güçlendirme uygulaması ile yenilenen bina depreme dayanıklı hale getirilmiş olur. Eski binalarda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması evin maddi değerine değer katmaktadır. Bunun ötesinde hem mevcut mülk sahipleri, hem yeni alacak mülk sahipleri için bir "yaşamsal garanti" ortaya çıkmaktadır.
Bazı çok eski, hasarlı veya ağır hasarlı binalarda mühendisin etüt çalışması sonrasında binanın yıkılıp yeniden yapılmasının hem mühendislik hem maddi açıdan daha uygun olacağı kanısına varılabilir. Ancak böyle bir durum söz konusu değilse bina güçlendirme çalışması her zaman tercih edilen bir seçenek olup mülk sahipleri de bu durumda az maliyet ile dairelerini daha değerli hale getirmektedirler.
Yapı güçlendirmenin avantajları:
Yapı güçlendirme sonrası kazanılmış olan alanların korunması
Sıfırdan bina yapmaya oranda daha az maliyetli olması
Yapının sahip olduğu mevcut hakları kaybetmemesi
Yapının, depreme karşı dayanıklı ve güvenli olması